Produktionstekniker

I rollen som PRODUKTIONSTEKNIKER bidrar dina insatser till en fortsatt stark teknisk utveckling hos oss och du ingår i vårt Teknikteam på tre personer.

Arbetet är variationsrikt och innebär både strategiska & operativa moment.
Tillsammans med ledningen följer du upp och säkerställer att olika produktionsmål uppnås.

Vi vet hur viktiga detaljerna är för att få en lönsam helhet, därför finns vi med från utveckling till design, produktion och logistik.
Med utgångspunkt från kundernas dokumentation i form av modeller/ritningar, konstruerar och förbereder du interna underlag för tillverkningsfixturer och bistår marknad med viktig information till kalkyl/offert osv.

Du utför orsaksanalyser för att identifiera och lösa tekniska problem och genomför produktionsanpassningar av befintliga & nya produkter.
Du driver projekt direkt mot kund alt medverkar som stöd till marknad/sälj. Utvecklar och implementerar effektiva produktionsmetoder för befintlig maskinutrustning men är också delaktig i nya investeringsförslag för att optimera effektivitet och kvalitet.

Vi har idag en bred kundbas inom verkstadsindustrin där majoriteten är placerade i Sverige.
Vi arbetar i affärssystemet Monitor som tillsammans med Solid Works blir viktiga verktyg för dig i ditt arbete.

Hos oss kommer du att vara en del av ett dedikerat team av experter som delar samma vision och strävar efter att överträffa gränserna för vad som är möjligt inom produktionsteknik.

Vi främjar en kultur av kontinuerligt lärande och uppmuntrar till personlig och professionell tillväxt, samtidigt som vi ger våra medarbetare möjlighet att arbeta med toppmoderna verktyg och teknologier.

Vem är du?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från tillverkningsindustrin inom skärande bearbetning.

  • Du kan med fördel komma från roller som verktygsmakare, konstruktör eller tekniker och har du tidigare arbetat med trådgnistning är det ett ytterligare stort plus.
  • Du har kompetens inom CAD/CAM och är en person med mycket god teknisk förståelse och intresse för problemlösning.
  • Du kommer att utmanas med dagliga prioriteringar för att skapa värde i verksamheten vilket ställer krav på samarbetsförmåga och initiativtagande i en miljö som präglas av korta beslutsvägar och periodvis högt tempo/förändringstakt.

Kort om oss

FIG Metall AB är ett tillverkande företag med start år 1937 och är sedan 2005 ett helägt dotterbolag till SWEMIX AB i Gnosjö. Vi har ett 40-tal anställda medarbetare och omsätter ca. 100 milj. Företaget har bred kunskap inom skärande bearbetning så som svarvning, fräsning, trådgnistning, varmpressning, komponentmontering samt verktygstillverkning och konstruktion.

I denna rekrytering samarbetar FIG Metall med FindMood.
Ansvarig rekryterare är Anna Andersson tel: 070 – 894 11 01.

Du ansöker till tjänsten på www.findmood.se.

Hör gärna av dig med frågor under processens gång.
Vi avser att påbörja urvalsarbetet under vecka 22/23.

Välkommen med din ansökan!

Lediga Tjänster

Kontaktpersoner

För ansökan och mer
information om tjänsten kontakta