VI ÄR PROFFS PÅ AVANCERAD PRODUKTIONSTEKNIK

Här börjar din karriär inom avancerad produktionsteknik! På FIG Metall är vi specialister på svarvning, trådgnistning och fräsning. Förutom att vi erbjuder våra kunder smarta, kostnadseffektiva lösningar, skapar vi möjligheter för våra ambitiösa och tekniskt kunniga medarbetare att hela tiden utvecklas i ett gemensamt driv framåt.

FIG Metall är en framstående aktör inom avancerad produktionsteknik och erbjuder en dynamisk och utvecklande företagskultur. Tillsammans drivs vi av att aldrig backa en utmaning och hitta lösningar genom att använda den senaste tekniken och processerna.

Som anställd på FIG Metall kommer du att vara en del av ett dedikerat team av experter som delar samma vision och strävar efter att överträffa gränserna för vad som är möjligt inom produktionsteknik. Vi främjar en kultur av kontinuerlig lärande och uppmuntrar till personlig och professionell tillväxt, samtidigt som vi ger våra medarbetare möjlighet att arbeta med toppmoderna verktyg och teknologier.

Just nu söker vi:

Produktionstekniker

Vi söker för omgående anställning produktionstekniker.

Produktionsplanerare

Vi söker för omgående anställning produktionsplanerare.

CNC-operatör

Vi söker för omgående anställning CNC-operatörer till vår fräs- och svarvavdelning.

CNC-ställare

Vi söker för omgående anställning CNC-ställare till vår fräs- och svarvavdelning.

FIG METALL STORIES!

Träffa några av våra fantastiska medarbetare!

Jesper Elg

Mättekniker på FIG Metall

“Det som särskiljer oss från våra konkurrenter är vår maskinpark, det är den som gör att vi har de kunderna vi har.”

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
– Jag kör en mätmaskin så jag börjar alltid med att kolla till maskinen. Den ska städas och dammas av och jag kollar så att allt är iordning för att kunna mäta i den precision som till verkar i.

Jag kollar också vilka fixturer som ska använder under dagen till just mätning och förbereder dem. Sen jobbar vi mycket med att våra operatörer själva kan köra mätmaskinen och köra sina egna bitar. Jag är runt på lite olika avdelningar och just nu är jag även ute på verktygsavdelningen och hjälper till. När det kommer upp ett mätresultat som inte stämmer så går jag till operatören och hjälper dem med vad som kan kompenseras eller rättas till.

Hur hamnade du på FIG Metall, vad har du för bakgrund?
– Jag började praktisera här när jag gick i skolan. FIG Metall hade varit ute i skolan och presenterat sig och jag blev sugen på att ta mina två, tre sista månader i skolan här. Direkt efter skolan var slut så skrev vi kontrakt och sen dess har jag varit här. Jag började först ute på fräsavdelningen, körde maskiner och körde fram balkar och annat roligt. Sen ganska snabbt där på fick jag möjligheten att bli verktygsmakare som jag har varit nu i fyra, fem år. Och nu har jag precis fått möjligheten att bli mättekniker.

Vad uppskattar du mest med FIG Metall som arbetsgivare och din roll här?
– Jag gillar de möjligheterna som jag har fått här. Jag har alltid fått möjligheten att vidareutveckla mig själv, göra nya saker och ständigt få testa mig själv i min kunskap och få lära mig nya grejer. Om man visar att man kan ta ansvar så får man mycket möjligheter.

Vad ser du för utmaningar i din roll?
– Utmaningen är att kunna säkerställa produktionen, att se till att detaljen som vår kund får är rätt enligt ritning och kundens krav.

Vad motiverar dig mest i din yrkesroll?
– Det är att ha en nöjd kund. Att få återrapportering och göra ett bra jobb.
Det som motiverar mig med mitt jobb är att få feedback från kunden, både bra och dålig men man strävar ju alltid efter bra feedback. En nöjd kund helt enkelt.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?
– Mina kollegor! Kunna skratta med dem, ta det där gnabbet och kivas lite. Ha en rolig, avslappnad arbetsmiljö där alla strävar mot samma mål.

Hur särskiljer sig FIG Metall i branschen?
– Det som särskiljer oss från våra konkurrenter är vår maskinpark. Vi har i stort sett alla maskiner för alla slags jobb och kan även erbjuda hantverk och lödning. Vi kan erbjuda en helhetslösning och behöver inte bara producera en komponent ur en hel detalj. Det är det som gör att vi har de kunderna vi har.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på FIG Metall?
– Här på FIG Metall får vi mycket fria tyglar under ansvar. Cheferna litar på oss och ligger inte på mer än vad de behöver så länge man visar att man tar ansvar och kan få fram rätt detalj.

Beskriv FIG Metall.
– Om jag skulle beskriva FIG Metall så är det ett företag för den drivande individen, den som vill utvecklas på många plan och vill vara med och se detalj från start till slut.

Renée Andersson

Mättekniker på FIG Metall

“Här på FIG Metall får man uppskattning för vad man gör, vilket gör att man drivs mer för sitt arbete.”

Hur ser en typsik arbetsdag ut för dig?
– En typsikt arbetsdag för mig börjar med att jag kommer hit, startar upp alla mätmaskiner och datorer. Jag kollar vad som ska mätas, mäter och extramäter och ser till att allt är inom toleranser och håller koll på kvaliteten. Sen kalibrerar jag om det behövs.

Hur hamnade du på FIG Metall, vad har du för bakgrund?
– Jag hamnade på FIG metall genom ett bemanningsföretag efter att jag hade varit mammaledig. Innan dess var jag på en ytbehandling i många år.

Vad uppskattar du mest med FIG Metall som arbetsgivare och din roll här?
– Det jag uppskattar mest med FIG Metall är att de gör så mycket för personalen. Vi hittar på väldigt mycket roligt tillsammans. Vi har en personalklubb som vi hittar på mycket igenom och vi är ute och reser med företaget. Vill man ha utveckling här så får man det, bara man ber om det och står på sig att man vill ha det. Man måste tro på sig själv och det ser ledningen också.

Vad ser du för utmaningar i din roll?
– I min roll är det väldigt mycket utmaningar. Det är vi som måste godkänna bitarna och det drabbar oss jättemycket om vi tabbar oss i vår tur. Vi måste hålla koll på alla mått och vara noggranna med vad toleranserna är annars går det käpprätt.

Vad motiverar dig mest i din yrkesroll?
– Jag har alltid tyckt att är man på ett arbete så ska man arbete. Men här på FIG Metall får man uppskattning för vad man gör vilket gör att man drivs mer för sitt arbete. Man arbetar lite hårdare för man vet att man i slutänden får belöning och för att man vet att dem ser och uppskattar det man gör.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?
– Det viktigaste är att ledningen ser och lyssnar på sin personal. God gemenskap kollegor emellan och att man kan ha roligt ihop.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på FIG Metall?
– Vi har en väldigt bra gemenskap generellt, både på och utanför arbetet. Vi umgås och kan ha kul och det spelar ingen roll vad man har för titel på företaget.

Beskriv FIG Metall med tre ord.
– Om jag skulle beskriva FIG Metall med tre ord hade jag beskrivit det som lättsamt, högt i tak och god kamratskap helt enkelt.

Rinor Musliu

Orderhanterare och produktionsplanerare på FIG Metall

“Något vi jobbar ständigt med är att utveckla vår egen personal, ge dem möjligheten att utvecklas och växa som individer.”

Vad jobbar du med?
– Jag jobbar med orderhantering och produktionsplanering. Jag sköter alla ordrar som kommer in från kunder och planerar in dem i produktionen med en annan kollega.

Hur ser en typsik arbetsdag ut för dig?
– Jag kommer in på morgonen och tar en kopp kaffe, det är ett måste. Sen sätter jag mig vid datorn och går igenom och kollar veckans problem, nya ordrar som kommer in, lägger in dom och planerar om i produktionen om det är så att vi inte har följt produktionen enligt plan.

Hur hamnade du på FIG Metall, vad har du för bakgrund?
– Jag började här direkt efter studier. Jag studerade affärsutveckling och entreprenörskap och efter det var jag jobbsökande och sökte runt en massa. Via en kontakt så hamnade jag här på FIG Metall. Jag började i produktionen innan jag klättrade upp och är där jag är idag.

Vad uppskattar du mest med FIG Metall som arbetsgivare och din roll här?
– Det jag uppskattar mest med FIG Metall är den fria rollen, så länge man gör och agerar för företagets bästa så finns det ingen som sätter stopp för det. Jag uppskattar möjligheten som jag har fått från min chef, att själv bestämma och göra vad som är bäst för företaget. Här har vi alla lite fria tyglar så länge man själv är medveten om vad som är bra i slutändan för företaget, då är det okej att agera där efter också.

Vad ser du för utmaningar i din roll?
– Utmaningarna är varierande och varje dag stöter jag på nya. Det bästa är när jag har löst problemen som uppkommer varje dag.

Vad motiverar dig mest i din yrkesroll?
– Jag har utvecklats här. Jag började i produktionen och har fått klättra uppåt och ser att möjligheterna finns att utvecklas ytterligare. Det dagliga med att göra kunden nöjd motiverar mig också och se till att lösa kundens bekymmer och släcka deras problem så snabbt som möjligt, leverera i tid och leverera rätt.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?
– Det som är viktigt för att jag ska trivas på en arbetsplats är först och främst arbetsmiljön. Bra kollegor och företaget som helhet, att det är ett fint och stabilt företag. Vi har väldigt många som arbetar här som har börjat på en plats och internt har fått utvecklas och klättra upp. Något vi jobbar ständigt med är att utveckla vår egen personal, ge dem möjligheten att utvecklas och växa som individer. Det har jag upplevt så länge jag har varit här på FIG Metall. Vi satsar väldigt mycket på personalen och att vidareutveckla dem internt.

Hur särskiljer sig FIG Metall i branschen?
– FIG Metall satsar väldigt mycket på nyinvesteringar och nya svåra, komplicerade produkter som i de flesta fallen andra företag inte ens vill försöka ge sig på. Där är vi tydliga med att investera i komplexa maskiner för att kunna producera komplexa detaljer med kompetens personal.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på FIG Metall?
– Företagskulturen är väldigt bra. Vi håller ihop med varandra och många spenderar även tid ihop efter jobbet. Det finns grupperingar som håller ihop både på och utanför arbetsplatsen och vi har en bra sammanhållning med samtliga anställda.

Beskriv FIG Metall med tre ord.
– Om jag skulle beskriva FIG Metall med tre ord hade jag beskrivit det som modernt, tryggt och inte rädda för att anta utmaningar.