Ökad produktionskapacitet på svarvavdelningen

Många nya kundprojekt och ökad produktion av befintliga projekt har inneburit att FIG har tagit steget att investera i ökad kapacitet och mer är på väg in.

– ”Vi är tacksamma för den utveckling och förtroendet som vi fått från nya och befintliga kunder under våren. Det är högt tryck på vår produktion och för att kunna matcha orderingången togs beslutet att investera för att utöka kapaciteten.” säger Daniel Hoof (VD).

Under våren har vi investerat i en trådgnist från AgieCharmilles och nu senast en Hyper Quadrex från Mazak. Hypern är en kraftfull svarv med dubbla revolvrar och klarar stång upp till Ø65mm. Hypern med dess fördelar tillsammans med vår CAM-beredning skapar unika förutsättningar och är ett välkommet tillskott till vår maskinpark.            
Utöver dessa två investeringar så är en tredje på väg in. En CNC-styrd svarv med robotbestyckning som väntas vara på plats i början av februari. Håll er uppdaterade för vidare information.

Vi på FIG Metall är stolta över vår maskinpark och visar dig gärna runt i vår fabrik, så kom in om du har vägarna förbi.